Hétágra süt kint a Nap, jó idő van, csiripelnek a madarak és szépen építed a vállalkozásod a nyári időszakban is – úgy néz ki minden adott a nyári brand építő terveid megvalósításában.

Na jó, tudom, hogy a nyaralás tervezése is fontos és érdemes teret adni a pihenésnek, töltődésnek is. Hiszem, hogy akkor tudjuk a legjobb szolgáltatásunkat nyújtani, ha mi magunk is rendben vagyunk. Ha a pihenés mellett pedig szépen építjük a személyes márkánkat, akkor annak szerves részét képezik az aktuális fotók is. Nem érdemes mindent az őszi hajrára hagyni, főleg, hogy az időjárás olykor kiszámíthatatlan. Ha kihasználod a napsütés adta lehetőséget és előre tervezel, akkor egy szuper fotóanyagod születik nyáron is, amivel tudod támogatni az online kommunikációd.

Ebben a cikkben hozok neked pár  tippet arról, hogy milyen szabadtéri helyszínekben tudsz gondolkodni, illetve ötletekben ha brand fotózáson töröd a fejed.

01 TIPP – Irány a város, a budai várnegyed

Ha nem fontos, hogy több különböző szettben jelenj meg, akkor tökéletes alkalom, hogy kimozduljunk a városban és bejárjuk Buda hangulatos kis utcáit, vagy akár Pest bizonyos városnegyedeit. Itt a Nap állását érdemes figyelemmel kísérjük és lehetőleg olyan időpontban tervezni a fotózást, amikor megfelelő fényviszonyok között tudunk alkotni. A déli fentről tűző napsütést kerüljük, inkább a kellemesebb délutáni órákban, napnyugta körül játszunk a fényekkel. Ha lazább megjelenésben gondolkozol és felvennéd a város pezsgését, akkor mindenképpen ajánlom neked a városban való fotózást, ahol egy-egy épület árnyékában vagy egy padon megpihenve, olvasva, esetleg éppen a panorámát csodálva születnek a legjobb brand fotók.

02 TIPP – Virágba borult parkok, zöld környezet

Ha szereted a természet közelségét és illeszkedik az arculatodba, hogy naturálisabb környezetből is legyenek képeid, akkor nincs is jobb választás “elmenekülni” a természetbe és a parkok, erdők, növények adta lehetőséget kihasználva megalkotni a következő brand fotó anyagod. Kellemes hangulatú, faleveleken átszűrődő fényekben készült képeidet bátran használhatod az online felületeiden.

03 TIPP – Szoktál a kertből dolgozni?

Mi sem lehetne komfortosabb mint a saját udvarunkon maradni és csupán csak az ajtón kell kimozdulni a kertbe, ahol a kerti asztalon, vagy a hintaágyban felcsapva a laptopot már pörgethetjük is a munkát – ez esetben pontosabban a brand fotózást.

04 TIPP – Csobbanjunk a fotózásba – te hogyan lazítasz?

A vízparti környezetre főleg akkor gondolunk ha szabadságra megyünk, de sok szuper munkára alkalmas helyszín van már a Balaton környékén is, ahol bármiféle bűntudat nélkül felcsaphatjuk a laptopot és válaszolhatunk a fontos levelekre, posztolhatunk arról, hogy a szabadságunkat töltjük.. bár egy vállalkozó nehezen tud kiszakadni, ezért lehet, hogy felmerült már benned is, hogyan tudod párosítani a kellemeset a hasznossal és a nyaralást összekötni az online kommunikációddal. Nincs azzal semmi gond, ha megosztasz pár lazulós, koktélozós képet is az instagramon, HA illeszkedik a személyes márkád kommunikációjába. Nem para, hogy ez nem a munkáról szól, megmutathatod azt is, hogy te hogy kapcsolsz ki, hogyan élvezed a napsugarakat.

05 TIPP – Élvezzük a jegeskávét – fotózzunk kávézóban

A kávézóban való fotózás nem csak nyáron egy “jollyjoker” megoldás, hanem a többi évszakban is szuper opció. Annyi előnye van a jó időben, hogy több a beáramló napfény és ha rendelkezik külső terasszal, akkor azt is tudjuk használni bátran. Kényelmes, laptop barát, finom és kellemes. 

Tetszett a cikk?

Ha felkeltettem az érdeklődésed a brand fotózás iránt, akkor írj nekem bátran és kitaláljuk, hogy milyen fényképekkel prezentáljuk a vállalkozásod az online térben! 🙂