Egy történet, egy emlék, egy önmagadba való befektetés.

Personal Branding fotózás

Ha egy mondatban kéne megfogalmaznom, hogy mit is jelent a personal branding fotózás, akkor valahogy így nézne ki: “Stories behind the business”, azaz “Történet a vállalkozásod mögött”.

A personal brand (= személyes márka) képei olyan fotók, amelyek bemutatják a szolgáltatásod, a missziód, vagyis a vállalkozásod. Ennek a fotózásnak a célja, hogy a lehető legtisztább és legközvetlenebb módon tudjuk megmutatni azt, amivel foglalkozol.

A sikeres kommunikációdnak elengedhetetlen részét képezik a jó fotók. A hatékony personal branding portrék segítenek téged abban, hogy elérd az ideális ügyfeleid, akiknek értékesítheted a szolgáltatásod. A professzionális fotók a márkádat képviselik. Lehetsz coach, yoga oktató, művész, cukrász, pék, webshop tulajdonos, marketinges, bárki. A jó képek kiemelnek a tömegből és segítik egyedivé tenni a vállalkozásod megjelenését.

Fotóim abban segítenek, hogy felépíthesd a sikeres personal brand-ed egy megnyerő vizuális galériával, ami segít közvetíteni az üzeneted másoknak, arról, hogy mi a történeted és ki vagy Te.

 

Hogy kezdődik a folyamat?

Mivel mindannyian mások vagyunk, így minden fotózás személyre szabott, pont úgy illeszkedik hozzád és a szolgáltatásodhoz, ahogyan azt Te szeretnéd.

Elsősorban felmérem az elképzeléseidet és egy videós konzultációban beszélünk a részletekről. Az előzetes egyeztetéseink alapján készítünk egy moodboardot, ami csupán kiindulópontként szolgál a fotózáshoz, de általa kijelöljük a stílust, amit szeretnél képviselni és a fotózás alkalmával követünk. Ez alapján készítek egy shot listet is, ami abban segít majd, hogy mindenképpen elkészüljenek a számodra fontos képek és ne vesszünk el a fotózás folyamatában olyan képek készítésével, amelyeket nem fogsz tudni használni.

Nem kell izgulnod, ugyanis alaposan szemügyre vesszük, hogy milyen képekre lesz szükséged, mivel lehet eredményes az online megjelenésed és hogyan is készülj fel a fotózásra.

Hogyan készüljek a fotózásra?

A personal branding fotózás célja, hogy a képeid teljes mértékben átadják mindazt, amit te képviselsz. Ezért a fotózást egy komoly tervezés előzi meg, amelyben felmérjük, hogy mik a pontos elképzeléseid és igényeid. A fotózáson így abszolút hatékonyan tudunk haladni. Nyugi, ha nincs konkrét elképzelésed, akkor is tudlak segíteni, mivel van már egy alap rendszer, ami alapján tudunk gondolkodni, hogy milyen fotókra lehet szükséged, emellett ha megosztod az ötleteid, akkor közösen kitaláljuk a te kreatív fotósorozatod, amelynek képanyagával hatékonyan tudsz majd kommunikálni.

A fotózásra lehetőleg kipihenten érkezz, ne legyen sietős dolgod utána, ami miatt stresszelsz, hanem add meg magadnak az időt egy kellemes kikapcsolódásra.

Előzetesen megbeszéljük, hogy sminkesre vagy fodrászra szükséged lesz-e. A fotózáshoz szükséges kellékeket is egyeztetjük előre.

 

Hogy néz ki a branding fotózás?

A fotózás egy kellemes hangulatú, könnyed baráti beszélgetéssel és alkotással zajlik.

A shot list alapján pontosan tudjuk követni, hogy minden fotó elkészüljön, minden szett beleférjen az időnkbe. Nincs siettetés, figyelek az időre, hogy mindennel meglegyünk.

A fotózás alkalmával amilyen képekre biztosan számíthatsz, azok a közeli és távoli portrék, a hangulatképek és részletképek. Ne aggódj, közben megmutatom neked a fotókat és abszolút mindent az igényeid szerint igazítunk.

Fontos, hogy lelkesen és kipihenten érkezz a fotózásra, hiszen Te vagy a főszereplő ilyenkor.
A pózolás miatt nem kell aggódj, finoman instruállak ha szükséges, semmi erőltetett pozícióba nem kell benne legyél. Az egyik legfontosabb dolog, hogy kényelmesen érezd magad és oldott hangulatban tudjunk együtt alkotni.

 

A megfelelő helyszín kiválasztása

A fotós csomagok összeállításánál igyekeztem figyelni arra, hogy könnyedén megtaláld a számodra legmegfelelőbb opciót a helyszínek tekintetében.

Van lehetőség SZABADTÉRI / SAJÁT HELYSZÍNEN történő fotózásra, ami azt jelenti, hogy akár kint a szabadban, egy parkban, a városban vagy a saját otthonodban, irodádban vagy egy általad kedvelt kávézóban, coworking helyszínen is megejthetjük a fotózást. Ez egy közvetlenebb, személyesebb lehetőség, amikor már a megszokott környezetedben, vagy egy olyan helyszínen fotózlak, ami számodra kényelmes és a munkavégzésedhez leginkább illik.

A másik lehetőség a STÚDIÓBAN történő fotózás. Ezt akkor ajánlom ha egy berendezett enteriőr teremben képzeled el a fotósorozatod. Fontos, hogy itt nem üres hátteres, több lámpával bevilágított erőltetett fotókra kell gondolni, hanem egy előre megtervezett, kényelmes környezetre.

Természetesen van lehetőség mindkét opcióra is, ezt egyénileg egyeztetjük, hogy mi az ami fontos a márka kommunikációdhoz.

 

Portfólió megtekintése

Az alábbi linken betekintést nyerhetsz pár előző personal brand fotózásomba. Nézelődj bátran.:)

 

Hogyan segítenek neked a brand fotók?

N
N
N
N
N
N
N

Vizuálisan szemléltetik, hogy mivel foglalkozol, ezáltal…

Bizalmat építesz a képeiddel

Növeled a hiteles megjelenésed

Szimpátiát keltesz

Kapcsolódsz az ideális ügyfeleddel, célközönségeddel

Növeled az értékesítésed

Egyedivé, megismerhetővé válsz a piacon

Gyakran ismételt kérdések

Csak üzleti portrékat készítesz, vagy lehet jönni sima portréfotózásra is?

Természetesen sima portréfotózásra is jöhetsz bátran, nagyon szívesen vállalok olyat is!

Alapvetően a vállalkozó hölgyek branding fotózására specializálódtam, mivel missziómnak tekintem, hogy segítsem őket a személyes márkájuk és vállalkozásuk építésében a fényképekkel, de emellett egy nem üzleti céllal történő fotózást is készítek szívesen.

Mi a különbség a personal branding és a sima portré fotózás között?

A personal branding (=személyes márka) fotózás – a nevéből adódóan, – leginkább vállalkozóknak hasznos fotózás, a szolgáltatásuk vagy termékük bemutatása céljából.

A sima portréfotózásnak nincs üzleti célja, csupán magad számára készítteted el a fotókat, nem használod őket értékesítés céljából.

Sminkest, fodrászt tudsz ajánlani? Szükséges?

Alapvetően a természetes megjelenésre törekszünk, így ha magadnak el tudod készíteni a sminked, akkor nem szükséges szakemberhez fordulj a fotózás előtt. A smink sokat segít nekem is az utómunkában, illetve ad neked egy olyan elegáns megjelenést, amit szívesen viszontlátsz majd a képeiden, így az online megjelenésed alkalmával. Nem kell harsány dologra gondolni, a természetességen van a hangsúly. 

Ha nincs olyan szakember, akihez szívesen fordulnál, akkor tudok ajánlani sminkest, aki elkészíti a sminket a fotózás előtti 1 órában.

A sminket és a fodrászt a fotós díj nem tartalmazza.

Miért nem látom az árakat az oldalon?

Az aktuális fotós csomagajánlataimat egy kiajánló katalógus tartalmazza, amit könnyedén tudsz kérni a weboldalon található üzenetküldő formon keresztül, vagy ha írsz nekem egy emailt a hello@doraarvai.com címre.

A csomagajánlataim úgy állítottam össze, hogy maximálisan képviseljék a szolgáltatásom értékét. A fotózások nálam 99.000.-Ft-tól kezdődnek; ez a kiinduló ár, ami egy elég komplett csomagot tartalmaz. Fontos számomra a minőség, hogy az ügyfeleim teljes mértékben elégedettek legyenek a szolgáltatásommal. A csomagajánlatokat úgy alkottam meg, hogy azok illeszkedjenek az ügyfeleim igényeinek megfelelően, így aki komolyan érdeklődik a fotózás iránt, egy katalógust kap emailben a legfontosabb információkról.

Mennyi idő alatt készülnek el a fotók?

A fotózás maga 1.5-2 óra időintervallumban történik.

Miután kiválasztod a kedvenc fotóid és jelzel nekem, hogy kész vagy a válogatással, utána 1 héten belül átadom az utómunkával ellátott, kész képanyagot.

Merre vállalsz fotózást?

A bázisom Budapest és vonzáskörzete. Az ország többi helyszínén is vállalok fotózást, viszont ezesetben kiszállási költséggel érdemes számolni, ami 130.-Ft/km, oda-vissza távon.

Ajánlat kérés

Ha felkeltette érdeklődésed a Personal Branding fotózás és kíváncsi vagy a különböző csomagajánlataimra, akkor itt írj nekem üzenetet, és már küldöm is a kiajánló katalógust a legfontosabb információkkal.